Till alla med sorg

Alla människor bär på sorg på ett eller annat sätt. Ny eller gammal sorg. Mycket eller lite. Tung eller lätt. Alltid närvarande eller undanstoppad för gånger då vi vill minnas och tänker efter. Sorg blandad med ilska eller acceptans. Sorg blandad med uppgivenhet eller förståelse. 

Jag läste igår en berättelse om ett par som förlorat sitt ofödda barn. Jag satt i soffan hemma. Min man gick ut i köket och när han kom tillbaka satt jag där och grät hejdlöst. Jag fick kämpa för att att få fram orden, allt är okej, jag läste bara en så hemsk sak. Att förlora ett barn. Den sorgen.... Någon annans sorg sköljde över mig som den så många gånger gjort. 

Jag är skonad på många sätt. Sorgerna som drabbat mig har drabbat mig men sedan har jag kunnat bearbeta och lägga det i minneslådan för att ta fram till gånger man vill tänka tillbaka. 

Till alla er där ute som inte är skonade... 
Det finns inga ord. Bara tankar som försöker greppa vad ni gått igenom och hopp om att efter en tid kunna se efter lyckan som förhoppningsvis finns kvar någonstans. Hur liten den är och hur mycket den än överskuggas av sorgen. 

Det är en känsla av att man vill sträcka ut en hand men man vet att det inte kommer vara tillräckligt. Man hoppas att en utsträckt hand trots allt kan visa att man finns där. Hur liten eller stor betydelse det än kan ha. 

Tankar som går runt runt. Hopp, förtvivlan, maktlöshet, försök till förståelse. Ilska över att sorgen finns. Acceptans att liv och död hör ihop. Hur naturlig eller onaturlig den är. Ilska igen.

Tid är väl det enda vi kan lita på. Tiden går och kommer inte läka några sår men förhoppningsvis lindra och leda livet i en ny riktning. Hur rätt eller fel det än är...

Nu sitter jag här och försöker bearbeta någons annans sorg. Som jag så många gånger gjort. Det gör ont i hjärtat. Och jag hoppas att allt blir bra för er. Eller åtminstone bättre. Det är ni värda.   

Kram
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Morgonstund har bitterhet i mun

Den som väntar på något gott...

Business as usual - eller inte