Måste ha mössa

En del dagar går saker och ting mindre smidigt.

Igår var jag en sväng och köpte lite "behöver kläder" till dottern. Bland annat en varm mössa (och en mössa till mig, jättefin!). Väl hemma så provade hon den och hon var nöjd och glad. Jag väntade med att klippa bort prislappen med risk för att det skulle vända och hon skulle vägra ha den. I morse när vi skulle gå till dagis provade vi den igen och hon var fortfarande nöjd och glad. Så då klippte jag bort prislappen. Två minuter senare drar hon av sig mössan och skriker att hon inte vill ha den.

Suck.

Hur förklarar man för en snart fyra-åring om bytesrätt på kläder? Jag gjorde i alla fall ett försök. Att har hon sagt att hon vill ha mössan och jag klipper bort prislappen så kan vi inte lämna igen den. Så vi får se vad hon säger imorgon när det är dags för nästa mössfajt. Hon verkade i alla fall idag förstå. Idag. Men det kan ändras tills imorgon.

Hade i morse varit en vanlig morgon så hade hon inte fått bestämma att inte ha den mössan. Men nu var det en morgon när vi redan bråkat om frukost, borsta tänder, utklädningskläder till sagofesten på dagis, och säga hej då när folk går. Så jag orkade inte bråka om mössan också.

Det är ett under var man hinner med mycket bråk på en morgon.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Morgonstund har bitterhet i mun

Den som väntar på något gott...

Business as usual - eller inte