Så blev det med den läsningen.

Jag hade en plan. Natta dottern, fixa dejt med kompis imorgon, slå på musik och sedan ligga i soffan och läsa bok. Men det gick inte.

Medan jag fixade min dejt via Facebook chat så snurrade jag runt bland olika sidor och grupper. Min frissas uppdatering om nya färgningstekniker. Kompisar som är på hockey. Reklam om Melissa Horns nya skiva. Och.

Nej till mäns våld mot kvinnor.

Där snurrade jag runt länge. Särskilt tankarna snurrade då. Såg klippet med flickan som var 15 år när hon blev sexuellt utnyttjad för första gången. Och att två av hennes killar därefter inte heller förstod vad nej betydde. Läste om 20-åringen som blev våldtagen, anmälde till polisen och senare blev misstänkt för misshandel och mordbrand. Såg en killes kommentar att visst är det synd om kvinnorna som blir utnyttjade men glöm inte männen. Tänkte på vänner som jag vet blivit utsatta för olika typer av våld i sina förhållanden. Tänkte på alla gånger man varit på krogen och blivit antastad av män man känner/inte känner. Läste om Svea hovrätts friande av sex unga killar som våldtagit en jämnårig tjej. Och så går tankarna runt runt. Inte kan jag lägga mig och läsa min bok - Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag mår illa. Fysiskt och psykiskt.

Vad är det för fel på världen?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Morgonstund har bitterhet i mun

Den som väntar på något gott...

Business as usual - eller inte