Hur känner du inför en arbetsintervju?

Du har sökt ett jobb. Du har blivit kallad till arbetsintervju. Visst är det lite nervöst? Är du ny på arbetsmarknaden (läs ung) kanske det är väldigt nervöst. Är det inte lite taskigt då av företaget som bett dig komma på intervju att inte vara tydlig om var intervjun ska hållas?

Vi delar byggnad med ett annat företag. Senaste månaden har det nästan dagligen kommit in lätt stirrande personer som stammar fram att de ska på arbetsintervju. Jag hänvisar snällt till luckan i staketet utanför och säger att företaget de söker ligger på andra sidan.

Har inte varit på så många arbetsintervjuer, men tid och plats kändes som väldigt avgörande information. Nog minns jag att det var ganska nervöst och var det några otydligheter om tid och plats så kunde jag då inte sova natten innan.

Men det kanske bara är jag. Rädd att komma sent till en arbetsintervju så jag är där tio minuter tidigt. Rädd att inte hitta dit så jag åker förbi adressen dagen innan.

Men nu är jag gammal och vis. Och inte varit på arbetsintervju på cirka 5 år. Det kanske sköts på annat sätt nuförtiden.

Kommentarer

  1. Jag kommer inte ihåg om du skrev om intervjun men jag mins ett inlägg från dagen innan din första dag på jobbet...

    SvaraRadera
  2. http://blogg.passagen.se/mo_a/date/20080908
    Shit va längesen...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Den som väntar på något gott...

Morgonstund har bitterhet i mun

Baby you can drive my car