Kan inte sluta fundera

Alla har vi bra och dåliga dagar.

Efter måndagens händelse där jag såg en barndomsvän i knipa så har jag inte kunnat sluta fundera. Och jag funderar på allt det jobbiga i världen och det påverkar självklart mitt humör. För det ber jag om ursäkt om jag verkar frånvarande. Jag är i tankarna om varför männsikor är så hemska människor.

Det är överallt. Ser ni det också? På nyheterna, i tidningarna, i fikasnacket på jobbet. Männsikor som råkar illa ut. Behandlas nervärderande. Mobbing, krig, våld, särbehandling, skitsnack. Småsaker och världsproblem.

Allt, det bara sköljer över mig.

Exempel 1 - Kvinnojourer satsar på att få ut inforamtion om våld mot kvinnor som gått i pension. Ålderns glada dagar förvandlas till ett fängelse när man är hemma hela dagarna med en misshandlande man.

Exempel 2 - Såg en länk "Are you as open as you think?". En hemsida med påståenden som "Mark and Tom has a lot in common. They have a common life together. Does this bother you? - Not at all - A little - A lot." Hur kan en sådan sak störa någon? Homofobi -varför finns det 2013?

Exempel 3 - Det är jobbigt att bli förd bakom ljuset. Att inte spela med öppna kort. Genom fula knep och trick får människor vad de vill på bekostnad av någon annan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den som väntar på något gott...

Morgonstund har bitterhet i mun

Baby you can drive my car