Mamma fika

Jag har VABat i veckan. Ögoninflammation. Pigg och kry annars. Så då passade jag på att göra bort några ärenden på stan tillsammans med tösen i vagnen. Vi stannade på ett fik med "barnanpassning". Micro, tusen barnstolar, liten (ganska stor) lekhörna och sist men inte minst rymligt för alla barnvagnar. Det dök upp en hel del föräldrar med sina barn. Och här kommer min iakttagelse:

Två mammor dyker upp med sina barn. Det har koordinerat ihop en liten "mammaledig" lunch. De har båda varsin flicka på tre, fyra år, och varsin pojke ca 6 månader. Det såg så mysigt ut. De verkade allihopa verkligen ha funnit varandra. Flickorna springer genast och leker lite medan maten inte har kommit. Pojkarna hamnar i varsin stol och sitter vända mot varandra och sprattlar med benen. Ena mamman går och beställer, sedan den andra. Jag tjuvlyssnar: "- Ja det blir ju inte direkt att ses varannan vecka som med flickorna" säger den ena mamman och båda skrattar. Och jag förstår varför. Trots att det såg mysigt ut så såg jag vad mycket de hade fått fixa för att kunna genomföra denna lilla date. Och stressen fanns där, under ytan. Hålla koll på två av sina egna barn samtidigt som man ska vara trevlig med en vän och ha ett litet öga på hennes barn. Samtidigt som man vill se så att omgivningen inte råkar ut för barn hyss och samtidigt som man ska hålla reda på dubbelvagn, vinterkläder, lunchbeställning och framförallt trappen som är bara runt hörnet (alla barn hittar instinktivt till trappor som är kul att leka/ramla i). Och det var barnmat och julklappar och skedar och flaskor på golvet. Det var småpojkars långa armar som får tag i servett som glas står på, pannkaka i hela fejset på flickorna och "- var har du gjort av din andra sko?"

Min tös har aldrig verkat så snäll och lugn. Och min "enkel vagn" och våra vinterkläder verkade plötsligt smidiga. Jag njöt varenda stund med min dotter. Jag undrar om de andra två mammorna ens minns vad de åt under lunchen.

Ni gör en starkt jobb alla flerbarns föräldrar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den som väntar på något gott...

Morgonstund har bitterhet i mun

Baby you can drive my car